Warme Winterklanken 15 december 2018

Winterklanken verwarmden de O.L. Vrouwekerk

15 December 2018, 20:30 uur, O.L. Vrouwkerk aan de Kade (Paterskerk), in Roosendaal.

In de regel is het koud in een kerk, zeker tijdens winteravonden. En afgelopen zaterdag was ongetwijfeld de koudste nacht van 2018.

De talrijk toegestroomde luisteraars van Opus165 bleven echter niet in de kou staan. Zij die de moeite namen om op zaterdagavond een comfortabele bank aan een warm haardvuur in te ruilen voor een koude(re) kerk, werden getrakteerd op aan avond vol zang en viool. Opus165 gaf, met medewerking van het Kamerorkest Roosendaal een op Kerst geïnspireerd concert. 19 leden telt Opus165. Maar dat is niet wat u hoort. Nee, dirigente Pascale De Turck tovert 19 individuen om tot maar 1 stem, perfect in balans. Bekende Kersttoppers over Santa en zijn rendieren, kou en sneeuw, kinderen en cadeautjes worden afgewisseld met  eigenzinnige arrangementen en warme melodieën met een boodschap van warmte, liefde en hoop. Zoals altijd begeleid door Alison Shek aan de piano en voor het eerst Frans Van Zundert achter de drums. Ook het Kamerorkest Roosendaal draagt bij aan de heerlijke avond. Onder leiding van Willem Damsteegt dwarrelen serene klanken van viool en contrabas door de kerk. Iedereen geniet, op aangeven van de dirigent met de ogen toe, om nog intenser te genieten. Hoogtepunt is ongetwijfeld Creep, van Radiohead, waarbij zowel zang, piano en viool weerklonken. Tijdens de pauze en na het concert genoten bezoekers, zangers en muzikanten van drankje met een plak zelfgemaakte cake, aangereikt door de sympathieke vrijwilligers van de OL Vrouwekerk. Iedereen was het na afloop eens. Dit was een magische avond. Een mooi onderhouden kerk met een fantastische akoestiek, gerund door bereidwillige vrijwilligers, werd een warm huis vol muziek. En Opus165 zag dat het goed was…

Als u zin hebt om mee te komen zingen, kan u Opus165 een bericht sturen op opus165@gmail.com. Repetities gaan door op donderdagavond van 19.45-22.00 uur in de Muzen.